[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: Errors trying to apply puppet manifest



Hi Jose,

I think I have fixes for the puppet files https://github.com/openshift/puppet-openshift_origin/pull/83
but am still testing and waiting for some missing required rpms to be added to the mirror site.

Once the dependencies are available, I will run a RHEL build and copy the missing Origin rpms into
place so that you can get going.

--Krishna

On Jul 15, 2013, at 10:12 AM, Jose G N Alban <jgalbandebritto1 sheffield ac uk> wrote:

Hello all,

My environment is:
- Scientific Linux EL 6
- puppet 3.2.2
- ruby193 collection installed
- SELinux disabled
- Modified openshift origin puppet module files (console.pp & broker.pp) to prevent checking gems dependencies
- puppet Manifest available on http://openshift.github.io/origin/file.install_origin_using_puppet.html#Installing_Puppet ("Configuring an all-in-one host")

After trying to apply the manifest, it lasted ~6900 seconds, and a bunch of errors came on. Not sure if it's alright or if I should do something to fix it up.

)1st error raised:

Error: /Stage[main]/Openshift_origin::Selinux/Selboolean[allow_polyinstantiation]: Could not evaluate: Execution of '/usr/sbin/getsebool allow_polyinstantiation' returned 1: /usr/sbin/getsebool:  SELinux is disabled
-----
and it was really disabled:

sestatus
SELinux status:                 disabled

I suppose this error is because the manifest is trying to test access permissions, but it can't, right? Is it recommended to enable SELinux after all, for Openshift Origin?

)2nd error:

Error: /usr/sbin/oo-mongo-setup returned 1 instead of one of [0]
Error: /Stage[main]/Openshift_origin::Mongo/Exec[/usr/sbin/oo-mongo-setup]/returns: change from notrun to 0 failed: /usr/sbin/oo-mongo-setup returned 1 instead of one of [0]
-----
I don't understand that one? "returned 1 instead of one of [0]"

)3rd error (and repeated 20 times):

Error: Execution of '/usr/bin/yum -d 0 -e 0 -y install openshift-origin-cartridge-mock-plugin' returned 1: Error: Package: rubygem-openshift-origin-node-1.10.4-1.git.17.d1335eb.el6.noarch (openshift-origin)
          Requires: pam_openshift
You could try using --skip-broken to work around the problem
You could try running: rpm -Va --nofiles --nodigest
-----
After some more errors, I've found that other error and seemed related:

)4th error:
Error: Execution of '/usr/bin/yum -d 0 -e 0 -y install pam_openshift' returned 1: Error: Nothing to do
Error: /Stage[main]/Openshift_origin::Node/Package[pam_openshift]/ensure: change from absent to present failed: Execution of '/usr/bin/yum -d 0 -e 0 -y install pam_openshift' returned 1: Error: Nothing to do
-----
Is it a problem with repositories?

)5th error:
Error: Execution of '/usr/bin/yum -d 0 -e 0 -y install rhc' returned 1: Error: Package: rhc-1.10.4-1.git.2.4b8658c.el6.noarch (openshift-origin)
          Requires: rubygem-test-unit
You could try using --skip-broken to work around the problem
You could try running: rpm -Va --nofiles --nodigest
-----
missing dependency / manifest needs to require it?

)6th error:
Error: Execution of '/usr/bin/yum -d 0 -e 0 -y install openshift-origin-msg-node-mcollective' returned 1: Error: Package: ruby193-mcollective-common-2.2.1-1.el6_3.noarch (openshift-origin-deps)
          Requires: mcollective-common = 2.2.1
          Installed: mcollective-common-2.2.4-1.el6.noarch (@puppetlabs-products)
              mcollective-common = 2.2.4-1.el6
          Available: mcollective-common-1.2.1-1.el6.noarch (puppetlabs-products)
              mcollective-common = 1.2.1-1.el6
          Available: mcollective-common-2.0.0-1.el6.noarch (puppetlabs-products)
              mcollective-common = 2.0.0-1.el6
          Available: mcollective-common-2.0.0-6.el6.noarch (epel)
              mcollective-common = 2.0.0-6.el6
          Available: mcollective-common-2.0.1-1.el6.noarch (puppetlabs-products)
              mcollective-common = 2.0.1-1.el6
          Available: mcollective-common-2.2.0-1.el6.noarch (puppetlabs-products)
              mcollective-common = 2.2.0-1.el6
          Available: mcollective-common-2.2.1-1.el6.noarch (puppetlabs-products)
              mcollective-common = 2.2.1-1.el6
          Available: mcollective-common-2.2.1-1.el6_3.noarch (openshift-origin-deps)
              mcollective-common = 2.2.1-1.el6_3
          Available: mcollective-common-2.2.2-1.el6.noarch (puppetlabs-products)
              mcollective-common = 2.2.2-1.el6
          Available: mcollective-common-2.2.3-1.el6.noarch (puppetlabs-products)
              mcollective-common = 2.2.3-1.el6
----
It seems that it was available, I'm not sure why it couldn't use it?

)7th error:
Error: /usr/sbin/oo-register-dns -h cloud -n 192.168.1.9 returned 1 instead of one of [0]
Error: /Stage[main]/Openshift_origin::Named/Exec[register broker DNS]/returns: change from notrun to 0 failed: /usr/sbin/oo-register-dns -h cloud -n 192.168.1.9 returned 1 instead of one of [0]
-----
Maybe it's happening because I'm trying to install with a LAN IP?

)8th error:
Notice: /Stage[main]/Openshift_origin::Console/Exec[Console gem dependencies]/returns: Could not find gem 'openshift-origin-console (>= 0) ruby' in the gems available
Notice: /Stage[main]/Openshift_origin::Console/Exec[Console gem dependencies]/returns: on this machine.
Error: /Stage[main]/Openshift_origin::Console/Exec[Console gem dependencies]: Failed to call refresh: /bin/rm -f Gemfile.lock &&     /usr/bin/scl enable ruby193 "bundle show" &&     /bin/chown apache:apache Gemfile.lock &&     /bin/rm -rf tmp/cache/* &&     /usr/bin/scl enable ruby193 "rake assets:precompile" &&     /bin/chown -R apache:apache /var/www/openshift/console returned 7 instead of one of [0]
Error: /Stage[main]/Openshift_origin::Console/Exec[Console gem dependencies]: /bin/rm -f Gemfile.lock &&     /usr/bin/scl enable ruby193 "bundle show" &&     /bin/chown apache:apache Gemfile.lock &&     /bin/rm -rf tmp/cache/* &&     /usr/bin/scl enable ruby193 "rake assets:precompile" &&     /bin/chown -R apache:apache /var/www/openshift/console returned 7 instead of one of [0]
Notice: /Stage[main]/Openshift_origin::Console/File[/var/www/openshift/console/Gemfile.lock]/ensure: created
-----
Not sure of what's going on here? Maybe some previous problem missing "pam_openshift" dependency…

)9th error:
Error: Execution of '/usr/bin/yum -d 0 -e 0 -y install openshift-origin-cartridge-perl' returned 1: Error: Package: openshift-origin-cartridge-perl-0.5.3-1.git.13.d1335eb.el6.noarch (openshift-origin)
          Requires: perl-MongoDB
Error: Package: rubygem-openshift-origin-node-1.10.4-1.git.17.d1335eb.el6.noarch (openshift-origin)
          Requires: pam_openshift
You could try using --skip-broken to work around the problem
You could try running: rpm -Va --nofiles --nodigest
-----
Another dependency not resolved. Repository problems or missing puppet manifest declaration or something else?

===
Sorry for the massive amount of information, and I'll be glad to provide more information if needed.

Regards,
--ja

_______________________________________________
users mailing list
users lists openshift redhat com
http://lists.openshift.redhat.com/openshiftmm/listinfo/users


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]