[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: Can't connect to admin interface of OpenShift demo image



Hey Marco--

On Sep 13, 2013, at 16:07 , Marco CONSONNI <mcocmo62 gmail com> wrote:

> Hello Harrison,
> 
> thanks again for supporting. I do appreciate.
> 
> Sorry for answering with some delay, I've been a bit busy today.
> 
> Find hereunder the log lines I got. They refer to a complete authentication handshake:
> 
> 2013-09-13 16:00:32.268 [INFO ]  (pid:1781)
> 2013-09-13 16:00:32.268 [INFO ]  (pid:1781)
> 2013-09-13 16:00:32.269 [INFO ] Started GET "/console/" for 127.0.0.1 at 2013-09-13 16:00:32 -0400 (pid:1781)
> 2013-09-13 16:00:32.274 [INFO ] Processing by ConsoleIndexController#index as HTML (pid:1781)
> 2013-09-13 16:00:32.276 [INFO ] Redirected to https://192.168.0.100/console/applications (pid:1781)
> 2013-09-13 16:00:32.277 [INFO ] Completed 302 Found in 3ms (pid:1781)
> 2013-09-13 16:00:32.582 [INFO ]  (pid:1781)
> 2013-09-13 16:00:32.583 [INFO ]  (pid:1781)
> 2013-09-13 16:00:32.583 [INFO ] Started GET "/console/applications" for 127.0.0.1 at 2013-09-13 16:00:32 -0400 (pid:1781)
> 2013-09-13 16:00:32.748 [INFO ] Processing by ApplicationsController#index as HTML (pid:1781)
> 2013-09-13 16:00:32.953 [DEBUG] OpenShift API (194.2ms) get https://broker-1e59.openshift.local:443/broker/rest/domains.json [ code: 401 ]

Note the 401 error here...

> (pid:1781)
> 2013-09-13 16:00:32.960 [INFO ] Redirected to https://192.168.0.100/console/application_types (pid:1781)
> 2013-09-13 16:00:32.962 [INFO ] Completed 302 Found in 213ms (pid:1781)
> 2013-09-13 16:00:32.985 [INFO ]  (pid:1781)
> 2013-09-13 16:00:32.986 [INFO ]  (pid:1781)
> 2013-09-13 16:00:32.987 [INFO ] Started GET "/console/application_types" for 127.0.0.1 at 2013-09-13 16:00:32 -0400 (pid:1781)
> 2013-09-13 16:00:33.113 [INFO ] Processing by ApplicationTypesController#index as HTML (pid:1781)
> 2013-09-13 16:00:33.136 [DEBUG] OpenShift API (16.4ms) get https://broker-1e59.openshift.local:443/broker/rest/user.json [ code: 401 ]

...and here.

> (pid:1781)
> 2013-09-13 16:00:33.138 [INFO ] Completed 401 Unauthorized in 24ms (pid:1781)

These 401 errors are straight-ahead HTTP 401 errors, which indicate that the username / password combo that you are using are not known to the service.

If you are entering 'admin' and 'admin' in the login window with no additional characters, then I might recommend re-downloading the Origin VM and trying with a fresh image. Somehow, your current copy has got a different password stored for the admin user. There are a few ways this could have happened, but unfortunately OpenShift does not yet include a CLI tool for changing user passwords from the broker system's command line.

--Harrison

> Kind regards,
> Marco.
> 
> 
> 
> 
> 
> 2013/9/13 N. Harrison Ripps <hripps redhat com>
> Hey Marco--
> 
> On Sep 12, 2013, at 16:42 , Marco CONSONNI <mcocmo62 gmail com> wrote:
> 
> > Actually at the browser warning, I accepted to continue.
> > At this point, the pop-up window saying to submit the credentials is shown three times (maybe because the authentication fails) and, after three retries, the "HTTP Basic: Access denied" error message is shown on the browser page (not in the pop-up that is not shown any longer).
> >
> > As far as I understand, the credentials shouldn't be cached by the browser because I'm able to key them in all the times.
> >
> > Strange, very strange.
> >
> > I'll try to trace the HTTP handshake and see what happens.
> > Is there a way for disabling HTTPS communication?
> >
> > I don't know if this could be the cause, but here http://openshift.github.io/documentation/oo_deployment_guide_vm.html#configure-mdns I read to configure mDNS. The description says "mDNS services are built-in on MacOSX (bonjour) and Windows (zeroconf) system...".
> > What's does that mean?
> > Is Windows (the system I am using) already OK and I don't need to configure anything?
> > The only configuration I made, at Windows level, was to define a couple of hosts in ...\etc\hosts.
> >
> >     192.168.0.100    broker.openshift.local
> >     192.168.0.100    broker-1e59.openshift.local
> >
> > where 192.168.0.100  is the address I see in openshift console.
> 
> I don't think should have any impact on authentication...
> 
> Can you try again and share the /var/log/openshift/console/development.log entries from the attempt?
> 
> --Harrison
> 
> 
> >
> > Thanks,
> > Marco.
> >
> >
> >
> >
> > 2013/9/12 N. Harrison Ripps <hripps redhat com>
> > Hey Marco--
> >
> > On Sep 12, 2013, at 16:10 , Marco CONSONNI <mcocmo62 gmail com> wrote:
> >
> > > Hi Harrison,
> > >
> > > Thanks for your prompt reply,
> > > Actually I tried with admin/admin and I got the bad results.
> > >
> > > I've got a hint (maybe).
> > >
> > > I noticed that the browser (I used firefox, first, but with IE and chrome I get same results) complains about the certificate.
> > > It says that the certificate is not valid and asks if I want to continue.
> > > I confirm and, after some retries, I get a "HTTP Basic: Access denied." error message.
> >
> > The certificate complaint is expected. The Origin VM self-signs its SSL certificate, which causes all browsers to raise a warning. In order to continue, you need to accept the warning.
> >
> > It sounds like you did that, so I'm a little at a loss for why you would not then be able to log in to the console.
> >
> > The "HTTP Basic: Access denied" warning is interesting. This suggests to me that maybe your broser is auto-submitting the login credentials for you, but perhaps the wrong password has been stored?
> >
> > >
> > > Don't really know what it is.... :(
> > >
> > > Thanks,
> > > Marco.
> > >
> > >
> > >
> > > 2013/9/12 N. Harrison Ripps <hripps redhat com>
> > > Hi again--
> > >
> > > On Sep 12, 2013, at 11:34 , "N. Harrison Ripps" <hripps redhat com> wrote:
> > >
> > > >> I'm totally new to OpenShift and I wanted to take a very quick tour.
> > > >> I downloaded the VM from here http://openshift.github.io/, I imported that into VirtualBox running on my Windows 7 PC.
> > > >>
> > > >> The VM boots as expected and I can use the console.
> > > >>
> > > >> When I try to connect to the web based console with credentials admin/admin reported here http://openshift.github.io/documentation/oo_deployment_guide_vm.html#accessing-the-virtual-machine, I get a basic authentication pop-up. I submit the credentials but I'm not authenticated.
> > > >>
> > > >> No way to access the console.
> > > >
> > > > Hey Marco--
> > > > I'm pulling down the VM straight from openshift.github.io to have a look. I'll follow up when I have more info.
> > >
> > >
> > > I was able to connect to the web console using the latest VM.
> > >
> > > Here's what I did:
> > >
> > > 1. I pointed my browser at the URL in the Origin VM's startup screen.
> > >    In my case, it was "https://broker-144.openshift.local/console";
> > >
> > > 2. Entered the 'admin' user / password into basic auth as described (the 'openshift' user is a shell account, not an Origin account)
> > >
> > > Were you trying the 'openshift' user?
> > >
> > > --Harrison
> > >
> >
> >
> 
> 



[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]