[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: can't create application with image from internat repository



Are you on master? It looks like the second app create did not create
an image stream in your "vb" project (which is ok in some cases, but
might be an issue here).

> On Oct 23, 2015, at 9:39 AM, Dan Mace <dmace redhat com> wrote:
>
> Can you show the output of:
>
> 1. oc get imagestreams -o yaml
> 2. oc get event
> 3. oc get dc -o yaml
>
> Thanks!
>
> On Fri, Oct 23, 2015 at 3:16 AM, Lorenz Vanthillo
> <lorenz vanthillo outlook com> wrote:
>> But the build of the initial project was right. The application is working
>> fine and its image is in the private docker repository.
>> So I want to reuse the image. I don't find build-errors
>>
>>
>>> Date: Thu, 22 Oct 2015 08:31:23 -0400
>>> Subject: Re: can't create application with image from internat repository
>>> From: dmace redhat com
>>> To: lorenz vanthillo outlook com
>>> CC: users lists openshift redhat com
>>
>>>
>>> On Thu, Oct 22, 2015 at 8:24 AM, Lorenz Vanthillo
>>> <lorenz vanthillo outlook com> wrote:
>>>> I have a project inimage with a service 'oef'. It's a working
>>>> application
>>>> which is just running a githubrepo with php-code.
>>>> So a new image is created for this application and saved in the docker
>>>> registry (I read this). When I'm accessing my docker container of my
>>>> docker repository, I can see this project:
>>>>
>>>> $ docker exec -it 4399e0dc48fb bash #id of container
>>>> $ cd /registry/docker/registry/v2/repositories/inimage/oef/
>>>>
>>>> Let's watch the images
>>>> $ docker images
>>>> REPOSITORY TAG IMAGE ID
>>>> CREATED VIRTUAL SIZE
>>>> 172.30.7.231:5000/inimage/oef latest
>>>> 6a8652a75144 6 minutes ago 537.2 MB
>>>> 172.30.7.231:5000/inimage/oef <none>
>>>> 6a8652a75144 6 minutes ago 537.2 MB
>>>> docker.io/wordpress latest
>>>> 0187289071b8 33 hours ago 512.3 MB
>>>> ...
>>>>
>>>> So now I'm creating a new project with the image of my registry
>>>> $ oc new project test
>>>> $ oc new application 172.30.7.231:5000/inimage/oef
>>>> I1022 12:14:47.655999 14724 newapp.go:357] Image
>>>> "172.30.7.231:5000/inimage/oef:latest" is a builder, so a repository
>>>> will be
>>>> expected unless you also specify --strategy=docker
>>>> imagestreams/oef
>>>> deploymentconfigs/oef
>>>> services/oef
>>>> Service "oef" created at 172.30.89.140 with port mappings 8080.
>>>> Run 'oc status' to view your app.
>>>>
>>>> But there is no pod created, so no new container.
>>>>
>>>> This is the error in my webconsole:
>>>> Couldn't create initial deployment: DeploymentConfig "oef" is invalid:
>>>> triggers[1].imageChange.tag: invalid value 'latest', Details: no image
>>>> recorded for vb/oef:latest
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> _______________________________________________
>>>> users mailing list
>>>> users lists openshift redhat com
>>>> http://lists.openshift.redhat.com/openshiftmm/listinfo/users
>>>
>>> Your deployment is triggered by the "vb/oef:latest" image, which is
>>> produced by a build. The error you see is indicating that the image
>>> doesn't exist, likely due to a build issue. Take a look at your builds
>>> and see if there are any errors.
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> users lists openshift redhat com
> http://lists.openshift.redhat.com/openshiftmm/listinfo/users


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]