[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: OpenShift origin node: cat /etc/sysconfig/docker-storage



Mine looks the same.  Here's my output for lvs and df -h (I'm not using LVM for root or swap):

$ sudo lvs
  LV          VG        Attr       LSize   Pool Origin Data%  Meta%  Move Log Cpy%Sync Convert
  docker-pool docker-vg twi-aot--- 246.36g             85.08  89.72                           
$ sudo df -h
Filesystem      Size  Used Avail Use% Mounted on
/dev/xvda1       30G   24G  7.0G  77% /
devtmpfs        3.9G     0  3.9G   0% /dev
tmpfs           3.7G   12K  3.7G   1% /dev/shm
tmpfs           3.7G  438M  3.3G  12% /run
tmpfs           3.7G     0  3.7G   0% /sys/fs/cgroup
/dev/xvdba      976M  2.6M  907M   1% /var/lib/origin/openshift.local.volumes/plugins/kubernetes.io/aws-ebs/mounts/aws/us-west-1a/vol-whatever
<lots and lots of tmpfs mounts>

On Tue, Aug 2, 2016 at 3:29 AM, Den Cowboy <dencowboy hotmail com> wrote:
I was just checking my storage/volume on my nodes of OpenShift Origin 1.2.0.
cat /etc/sysconfig/docker-storage
showed me:

DOCKER_STORAGE_OPTIONS="--storage-driver devicemapper --storage-opt dm.fs=xfs --storage-opt dm.thinpooldev=/dev/mapper/vg1-docker--pool --storage-opt dm.use_deferred_removal=true --storage-opt dm.use_deferred_deletion=true "

Is it normal I see --storage-driver devicemapper? I try to use a volume pool which is also described in the output (vg1-docker-pool).

$lvs showes me:
  LV          VG     Attr       LSize  Pool Origin Data%  Meta%  Move Log Cpy%Sync Convert
  root        centos -wi-ao---- xxg
  swap        centos -wi-ao----  xxg
  docker-pool vg1    twi-aot--- xxg


While df -h shows me:
Filesystem                                  Size  Used Avail Use% Mounted on
/dev/mapper/centos-root                      14G  8.9G  5.1G  64% /

Is this normal? It seems to me it isn't using my pool or am I wrong? On another cluster of me df-h showes me: /dev/xvda1 which is the disk on which I created my volume group etc. This seems not be like that now because my path should be something like /dev/sdb/ instead of /dev/mapper/centos-root?

But the sieze of /dev/mapper/centos-root is too small to contain all the images which are on that node. So I'm pretty confused. I don't know where my images are saved.

_______________________________________________
users mailing list
users lists openshift redhat com
http://lists.openshift.redhat.com/openshiftmm/listinfo/users




--
Alex Wauck // DevOps Engineer

E X O S I T E 
www.exosite.com 

Making Machines More Human.

[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]