[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

MTU on tun0



Hi.

​We are seeing some strange packet traces on the nodes, and we suspect that it might be a MTU-issue.​

According to the documentation (https://docs.openshift.com/enterprise/3.1/install_config/configuring_sdn.html#configuring-the-pod-network-on-nodes) a "mtu" parameter in node-config.yaml should be reflected on the overlay network settings (tun0).

But on my hosts (OSE 3.1) that's not true:

master201
   mtu: 1450
tun0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>  mtu 1500

master202
   mtu: 1450
tun0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>  mtu 1500

master203
   mtu: 1450
tun0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>  mtu 1500

infra201
   mtu: 1450
tun0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>  mtu 1500

infra202
   mtu: 1450
tun0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>  mtu 1450

node201
   mtu: 1450
tun0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>  mtu 1450

node202
   mtu: 1450
tun0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>  mtu 1450

node203
   mtu: 1450
tun0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>  mtu 1450

node204
   mtu: 1450
tun0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>  mtu 1500

node205
   mtu: 1450
tun0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>  mtu 1500

node206
   mtu: 1450
tun0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>  mtu 1500

node207
   mtu: 1450
tun0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>  mtu 1500

node208
   mtu: 1450
tun0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>  mtu 1500

node209
   mtu: 1450
tun0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>  mtu 1500


​[root master201 ~]# oc version
oc v3.1.0.4-16-g112fcc4
kubernetes v1.1.0-origin-1107-g4c8e6f4

BTW: we are using the mutitenant SDN.​

--
Pelle

Research is what I'm doing when I don't know what I'm doing.
- Wernher von Braun

[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]