[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

after native HA install atomic-openshift-master service is not enabled



I'm provisioning a Native HA OpenShift Enterprise 3.1 cluster using byo playbook. There are no failures, but at the end the master service is disabled.
(Full hosts file here: https://gist.github.com/dlbewley/d7db07edb7fa6da72259 )

[masters]
ose-ha-master-[01:03].example.com
[etcd]
ose-ha-etcd-[01:03].example.com
[lb]
ose-ha-lb-01.example.com
[nodes]
ose-ha-master-[01:03].example.com openshift_node_labels="{'region': 'infra', 'zone': 'rhev'}" openshift_schedulable=False
ose-ha-node-[01:02].example.com    openshift_node_labels="{'region': 'infra', 'zone': 'rhev'}"
ose-ha-node-[03:06].example.com    openshift_node_labels="{'region': 'primary', 'zone': 'rhev'}"

The playbook runs with no failures, `oc get nodes` and everything looks fine, and I can even login to the web console by way of the loadbalancer node with my LDAP credentials. Quite an impressive playbook. :)

PLAY RECAP ********************************************************************
localhost : ok=18 changed=0 unreachable=0 failed=0
ose-ha-etcd-01.example.com : ok=191 changed=40 unreachable=0 failed=0
ose-ha-etcd-02.example.com : ok=89 changed=20 unreachable=0 failed=0
ose-ha-etcd-03.example.com : ok=89 changed=20 unreachable=0 failed=0
ose-ha-lb-01.example.com : ok=29 changed=7 unreachable=0 failed=0
ose-ha-master-01.example.com : ok=334 changed=73 unreachable=0 failed=0
ose-ha-master-02.example.com : ok=203 changed=47 unreachable=0 failed=0
ose-ha-master-03.example.com : ok=203 changed=47 unreachable=0 failed=0
ose-ha-node-01.example.com : ok=103 changed=24 unreachable=0 failed=0
ose-ha-node-02.example.com : ok=103 changed=24 unreachable=0 failed=0
ose-ha-node-03.example.com : ok=103 changed=24 unreachable=0 failed=0
ose-ha-node-04.example.com : ok=103 changed=24 unreachable=0 failed=0
ose-ha-node-05.example.com : ok=103 changed=24 unreachable=0 failed=0
ose-ha-node-06.example.com : ok=103 changed=24 unreachable=0 failed=0

However when I attempted to deploy the registry nothing happened. I then noticed that `atomic-openshift-master` service was never enabled by the playbook.

It looks like https://github.com/openshift/openshift-ansible/blob/master/roles/openshift_master/tasks/main.yml#L274 is skipped because this conditional: `when: not openshift_master_ha | bool`.

[root ose-ha-master-01 ]# grep -A1 'Start and enable master' ansible-byo-2016-01-28.log
TASK: [openshift_master | Start and enable master] ****************************
skipping: [ose-ha-master-01.example.com]
--
TASK: [openshift_master | Start and enable master api] ************************
changed: [ose-ha-master-01.example.com]
--
TASK: [openshift_master | Start and enable master controller] *****************
changed: [ose-ha-master-01.example.com]
--
TASK: [openshift_master | Start and enable master] ****************************
skipping: [ose-ha-master-02.example.com]
--
TASK: [openshift_master | Start and enable master api] ************************
changed: [ose-ha-master-02.example.com]
--
TASK: [openshift_master | Start and enable master controller] *****************
changed: [ose-ha-master-02.example.com]
--
TASK: [openshift_master | Start and enable master] ****************************
skipping: [ose-ha-master-03.example.com]
--
TASK: [openshift_master | Start and enable master api] ************************
changed: [ose-ha-master-03.example.com]
--
TASK: [openshift_master | Start and enable master controller] *****************
changed: [ose-ha-master-03.example.com]

Any idea why this is happening? As near as I can discern openshift_master_ha is true, because `"{{ groups.oo_masters_to_config | length > 1 }}"` and I see my 3 masters in that group.


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]