[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

WebConsole returning HTTP 502



Hello,

For the last year or so we’re using an OKD 3.11 setup on Ubuntu 18.04 LTS. Everything was working fine until few weeks ago when the Web Console stop working - when I try accessing https://dev7.mydomain.lan:8443/console I get a HTTP.502 error.

I cannot find an issue. As per my knowledge, nothing changed on the system. I tried tearring down and starting up the cluster, rebooting the machine, checked all certs validity, all pods, etc., but didn’t find an issue.

The only issue I found is an error message returned by oc cluster status:
E0318 17:56:07.247105   28845 helpers.go:134] Encountered config error json: unknown field "masterPublicURL" in object *config.MasterConfig, raw JSON:
{"admissionConfig":{"pluginConfig":{"openshift.io/ImagePolicy”:...,"masterPublicURL":"https://dev7.mydomain.lan:8443", ..., "servingInfo":{"bindAddress":"0.0.0.0:8443","bindNetwork":"tcp4","certFile":"master.server.crt","clientCA":"ca.crt","keyFile":"master.server.key","masterPublicURL":"https://dev7.mydomain.lan:8443","maxRequestsInFlight":1200,"namedCertificates":[{"certFile":"cert-dev7.pem","clientCA":"ca-dev7.pem","keyFile":"key-dev7.pem","names":[“dev7.mydomain.lan"]}],"publicURL":"https://dev7.mydomain.lan:8443/console/","requestTimeoutSeconds":3600},"volumeConfig":{"dynamicProvisioningEnabled":true}}
Web console URL: https://dev7.mydomain.com:8443/console/

Config is at host directory 
Volumes are at host directory 
Persistent volumes are at host directory /home/okd-user/openshift.local.clusterup/openshift.local.pv
Data will be discarded when cluster is destroyed

Let me point out the API works.  Here are a few more details:
$ oc -n openshift-web-console get ConfigMap webconsole-config -o yaml
apiVersion: v1
data:
  webconsole-config.yaml: |
    {"kind":"WebConsoleConfiguration","apiVersion":"webconsole.config.openshift.io/v1","servingInfo":{"bindAddress":"0.0.0.0:8443","bindNetwork":"tcp4","certFile":"/var/serving-cert/tls.crt","keyFile":"/var/serving-cert/tls.key","clientCA":"","namedCertificates":null,"maxRequestsInFlight":0,"requestTimeoutSeconds":0},"clusterInfo":{"consolePublicURL":"https://dev7.mydomain.lan:8443/console/","masterPublicURL":"https://dev7.mydomain.lan:8443","loggingPublicURL":"","metricsPublicURL":"","logoutPublicURL":"","adminConsolePublicURL":""},"features":{"inactivityTimeoutMinutes":0,"clusterResourceOverridesEnabled":false},"extensions":{"scriptURLs":[],"stylesheetURLs":[],"properties":null}}
kind: ConfigMap
metadata:
  creationTimestamp: 2020-03-18T12:08:43Z
  name: webconsole-config
  namespace: openshift-web-console
  resourceVersion: "132128839"
  selfLink: /api/v1/namespaces/openshift-web-console/configmaps/webconsole-config
  uid: 3686a70e-6911-11ea-8993-448a5ba07cb1


I’d be glad getting hints what else I could check.

Regards,
 Damir Dezeljin

[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]